Junior Onur UNURLU

SEO TEKNIKLERI NELERDIR?

SEO Teknikleri Nelerdir? Konusu Hakkında;

SEO ile! SEO (Search Engine Optimization) yani Arama Motoru Optimizasyonu size web sitenizi diğer sitelerin önüne geçirme olanağı sunan teknikler bütünüdür. Her arama motoru, siteleri sıralarken bir algoritma kullanır. SEO teknikleri de bir nevi bu algoritmayı kullanma sanatıdır. 5 tane ufak ama etkili ipucu sıraladık aşağıda. Uygulayın, bakın siteniz kaç sayfa birden yukarılara tırmanacak. Artık iguana severlere daha yakınsınız ;)

1. Geniş içerik sahibi olmak: İçerik SEO’yu etkileyen en önemli faktördür. İçeriğiniz ne kadar geniş ve köklü olursa, siteniz o kadar yukarılara tırmanır. Google ve diğer arama motorları büyük siteleri severler. Web sitenizin konusunu genişletilebilecek bir şey seçmeniz ve sıkça sitenizi güncellemeniz site yükselmiş bir page rank ile geri döner.

2. Sayfa başlığı düzenlemesi: Arama motorları sayfa başlıklarınıza bakarlar. Başlıktan kasıt Internet tarayıcınızın tepesinde yazan o kısa kelimeler veya cümleciklerdir. Başlıklarınızı açıklayıcı, az ve öz olarak yazın; uzun olmasın. Ayrıca spam’den kaçının.

3. İç ve dış linklemeler: Arama motorlarının mantığı gayet basit. Eğer iyi siteler sizin sitenize link veriyorsa, sizin siteniz de iyidir. Aynı şekilde siz ne kadar çok iyi siteye link verirseniz, sitenizin rank’i yükselecektir. Sitenizin içerisindeki kırık linkleri mutlaka temizleyin ki arama örümcekleri sitenizin en içlerine kadar girebilsin.

4. Açıklayıcı Bağlantı Tanımı: Arama motorlarında web sitenizin linki altında çıkan yazıya Anchor Text deniyor. Ben Türkçesi’ni Açıklayıcı Bağlantı Tanımı olarak çevirdim. Buraya her zaman sitenizin ne içerdiğini açıklayan net şeyler yazın. “Daha fazla bilgi için tıklayınız…” yazma hatasına düşmeyin. Bunun yerine ‘İguanaların zorlu yaşam koşulları hakkında yararlı bilgiler bulunabilecek bir site’ yazabilirsiniz.

5. HTML Etiketleri ve Sayfalarınızı İsimlendirmek: Kullanacağınız anahtar sözcükleri html koduyla da belirtin. <h1><h2><b> gibi kodlar kullanın, anahtar kelimeleriniz fark edilir olsun. Ayrıca Google sayfalarınızın dosya isimlerini de kullanır arama yaparken. Her sayfa dosyanızı düzgünce isimlendirerek kaydedin. Mesela iguanalarin-yasam-alanlari.html gibi. Kelimelerin arasında tre (-) veya altçizgi (_) kullanın ki Google içeriğinizi doğru anlasın.
13.01.2015
Facebook

   SON EKLENEN 6 LİNK