Junior Onur UNURLU

HTML DE META TAG KULLANıMı FAYDALARı VE SEO YA KATKıSı NELERDIR

Html de Meta Tag kullanımı Faydaları ve SEO ya Katkısı Nelerdir Konusu Hakkında;

Meta Tag, Google, Yahoo, Bing gibi arama motorlarında sitenizin üst sıralara çıkılmasını sağlayan kod parçacıklarıdır.Bu kod parçacıkları anasayfanızın head kodları arasında yer alır. Yani sitenizin dış tarafından görünmezler. Meta etiketler ile sitenizin: başlığını, arama motorlarında linklerin altında çıkan açıklamaları, site sahibinin mail adresini, sitenizin arama motorları tarafından ne kadar sürede bir güncellenmesi vs. hakkında bilgiler verebilirsiniz.Meta Tag’ler SEO yönünden önemli bir yere sahiptir. Özellikle site içi optimizasyonda Meta Tag’lerin rolü büyüktür. Birçok site Meta Tag’ler ile arama motorlarında yükseliyor veya düşüyorlar.

Meta Tag’ler Nelerdir ?
Sayfa başlığı
: title title
Bu iki kod arasına yazdıklarınız sitenizin başlığını oluşturmaktadır. Meta tag olmamakla birlikte sitenizin başlığı arama motorları için önemlidir. Arama motorlarında siteye gitmek için tıkladığınız linkte yazanlar bu kodlar arasında yer almaktadır. Bu kod aslında en önemli SEO parçasından birisidir. Çünkü title yani başlık değiştirildiğinde arama motorlarında gerilere düşme olasılığınız artabilir.

Açıklama : meta name=”description” content=”Buraya Açıklama Yazılacak”
Yukarıda verdiğim MetaTagi genel ismi “Description Tagi”dir.Zaten description kelimesinin Türkçe karşılığıda “açıklamalar”dır.Tag’de belirttiğim yere yazdıklarınız arama motorlarında siteye gitmek için tıkladığınız linkin hemen altında yer alır.Bu sayede ziyaretçilerin sitenize gelmeden önce ufak bir ön bilgisi olmuş oluyor.

Anahtar Kelimeler : meta content=”Anahtar Kelime1, Anahtar Kelime2, Anahtar Kelime3?
Anahtar kelimeler yani keywords tagi siteniz hakkında kelimeler kullanarak açıklama yapmaktır.Sitenizin içeriği hakkında anahtar kelimeler için bu kodu kullanabilirsiniz.Kelimeleri yazarken aralarında virgül bırakmayı unutmayın.Ayrıca hep aynı kelimeleri kullanmanız sitenizi arama motorlarında spam yani istenmeyen site konumuna düşürebilir.

Dosyaya Gönderme : meta http-equiv=”refreshcontent=”5; URL=dosya.asp
Bu kod ile siteye girdikten belli bir süre sonra istediğiniz sayfayı kullanıcıyı yönlendirebilirsiniz.

Yönetici Adresi : meta name=”reply-to” content=”[email protected]
Bu kod ise sayfa hakkında hangi mail adresiyle iletişime geçilmesini belirtir.

Botların Tekrar Ziyaret Etme Süresi : meta content=”1 hafta”
SEO açısında önemli bir kod daha.Bu kod ile arama motorlarına şunu diyorsunuz:”Her gün siteme gel ve kontrol et” Ama arama motorları (özellikle Google) her gün sitenize uğrayıp yeni bir içerik bulamazsa sitenizi arka sıralara düşürebilir. Onun için sitenizi ne kadar sürede bir güncelliyorsanız 1 hafta yazan yeri ona göre düzenleyiebilirsiniz.

Sayfayı Yaptığınız Araç : meta name=”generator” content=”scriptinizin adı”
Bu kod sayfayı hangi araçla yaptığınızı belirtir.Genelde hazır sistemlerde burada script ismi yazılır.Örneğin: vBulletin, WordPress, MyBB

Sayfa Sahibi : meta name=”Author” content=”isminiz “
Sayfanın yöneticisi veya sahibinin kim olduğunu buradan belirtebilirsiniz.Bu kod özellikle ziyaretçilerinizden sayfa sahibiyle bağlantı kurmak istediklerinde hangi isimde ki kişiyle bağlantı kurmalarında faydası olabilir.

Sitenizin Dili : meta http-equiv=”Content-Language” content=”TR”
Arama motorlarına sitenizin dilini bu kod ile tanımlayabilirsiniz.Yukarda verilen kod sitenizin Türkçe olduğunu arama motorlarına gösterir.

Kuruluş : meta name=”publisher” content=”kuruluşunuzun adı”
Bununla ise sayfa tasarımcısının firmasını belirtebilirsiniz.

Sayfanızın Yazı Formatı : meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8?
Önemli bir kod daha.Bu kodu kullanmazsanız arama motorları sayfanızda muhtemelen yazı bozuklukları göstererek indexleyebilir (belleğine alma).Ama kesin bir yargı yoktur bu kodu kullanıp kullanmamakla.

Sayfa Kime Yönelik ? : meta name=”rating” content=”General / Mature / Adult / All”
Sayfanızın kimlere yönelik olduğunuzu bu kod ile belirtebilirsiniz.Yukarıda ki kelimelerin Türkçe karşılıkları: General: Genel, Mature: Olgun, Adult: Yetişkin, All:Herkes

14.01.2015
Facebook

   SON EKLENEN 6 LİNK